Inspiratie voor het kerstmenu – deel 3
Als laatste hebben wij het hoofdgerecht een lekker Reebout recept.
Reebout uit de oven met Beemster Valery aardappelen (voor 4 personen):
Wijn tip: La Purisima Old Vines Expression fles 0,75ml
1 Reebout a 1900 gr
1,5 kilo Valery aardappelen
Bardeerspek (reserveer van tevoren bij uw wildspecialist)
1 eetlepel tijm
2 eetlepels rozemarijn
7 laurierbladeren
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de reebout in de braadslede en dep droog. Bestrooi met de tijm, 1 eetlepel rozemarijn, laurierbladeren, peper en zout. Wikkel de bout vervolgens in met het bardeerspek. Leg de aardappels rond de bout en bestrooi deze met 1 eetlepel rozemarijn, peper en zout. Plaats de braadslede in de hete oven voor 20 minuten, zet daarna de oven terug op 125 graden gedurende 90 minuten en bedruip de bout regelmatig met het braadvocht. Haal de reebout uit de oven en laat hem in aluminiumfolie 20 minuten rusten. Gebruik het braadvocht uit de braadslede als jus en breng op smaak met peper en zout.
Liefs,
De Wijn Zusjes