Heerlijk hoofdgerecht Ribeye in combinatie met onze wijn.
Een simpel en ontzettend lekker hoofdgerecht is een Ribeye van Hesseling Vlees, Valery aardappeltjes met knoflook en rozemarijn uit de oven en een frisse witlof salade met appel en ei.
Wijn: La Purisima Old Vines Expression fles 0,75ml
De wijn is paarsrood van kleur. De geur is intens van bramen, zwarte bessenjam, kruiden, chocolade en cederhout. De wijn heeft een volle smaak van bosvruchten, rozijnen, witte peper en cederhout met een lange krachtige afdronk.
Ingrediënten voor 4 personen:
4 stukken ribeye van Hesseling Vlees
1,5 kilo Valery aardappelen
2 takjes rozemarijn
3 teentjes knoflook
Voor de salade:
2 stuks fijngesneden witlof
2 geschilde en in stukjes gesneden appels
5 hardgekookte eieren
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel zoete chilisaus
1 eetlepel worcestersaus
Snufje peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom en meng deze goed door elkaar, succes gegarandeerd. Een heerlijke frisse salade bij het vlees en de aardappeltjes.
Snijd de Valery aardappelen in vieren en doe deze in ovenschaal, knijp hier de teentjes knoflook boven uit en breek de takjes rozemarijn in stukken en doe deze erbij. Een beetje olijfolie erover en hussel alles door elkaar. Zet de schaal ongeveer voor 45 minuten in de oven.
Bestrooi de ribeye met een klein beetje peper (geen zout, want dit onttrekt vocht tijdens het bakken). Verwarm de koekenpan met boter en/of olie en bak het vlees aan beide kanten 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager en bak het vlees aan beide kanten 2 minuten of langer als u niet van medium/rare houdt.
Eetsmakelijk!
Liefs,
De Wijn Zusjes