Inspiratie voor het kerstmenu – deel 2
Het volgende lekkere en makkelijk te maken gerecht is Steak Tartaar. Een scherp mes is hier belangrijk voor het in hele kleine blokjes snijden van het vlees.
Wijn tip: Een lichte, jonge rode wijn past het beste bij rauw vlees. Wij adviseren dan ook onze Biologische Old Hands Joven van 3 liter.
Ingrediƫnten (voor 6 personen):
800 gr diamanthaas van het rund
4 eigelen
2 eetlepels arachideolie
2 eetlepels kappertjes
12 zure augurkjes
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel worcestersaus
1 eetlepel zeer fijngehakte sjalot
Peper, zout en tabasco
Snij het vlees fijn met een groot scherp mes. Leg het vlees in een kom en meng alle ingrediƫnten erdoor en voeg naar smaak peper, zout en tabasco toe. Eet het vlees rauw en koud.
Liefs,
De Wijn Zusjes