Inspiratie voor het kerstmenu – deel 1
Bij mooie wijnen hoort natuurlijk ook lekker eten daarom willen wij jullie wat inspiratie meegeven voor het kerstmenu.
De aankomende week zullen er meerdere recepten op onze website te vinden zijn. Vandaag starten wij met een lekker en gemakkelijk voorgerecht.
Wijn tip: Bij dit voorgerecht raden wij onze Sauvignon IGT Tre Venezie BiB 3 liter aan. Deze wijn is heerlijk in combinatie met de Hollandse garnalen en de frisse mayonaise met citroen.
Gevulde tomaat met garnalen
Ingrediënten (voor 4 personen):
4 rijpe tomaten
200gr gepelde Hollandse garnalen
1 eidooier (tip: met een vers ei maak je makkelijker mayonaise)
1 theelepel mosterd
1dl arachideolie
Sap van een halve citroen
1 theelepel fijngehakte peterselie
Peper en zout
Dompel de tomaten 10 seconden in ruim kokend water. Haal de schil eraf. Snijd een plak van 1 cm dikte van de ronde zijde van de tomaat. Haal aan de onderkant het harde groene gedeelte weg. Hol met een lepeltje de tomaat uit. Bewaar het vruchtgedeelte en het ‘hoedje’.
Maak een goede mayonaise. Doe de eidooier in een kom, met peper en zout en de mosterd. Meng zeer zorgvuldig en voeg vervolgens de olie druppel na druppel toe en klop tegelijkertijd met de garde net zo lang tot er een mayonaise ontstaat. Voeg daarna het citroensap en de peterselie toe. Meng de mayonaise met de garnalen en schep deze in de tomaat, zet vervolgens het hoedje erop.
Liefs,
De Wijn Zusjes